Nádoba na kvásek s klasy
Nádoba na kvásek s klasy
Keramická nádoba ruční výroby je určena na uchování kvásku v lednici i na stole. Pečete domácí kvasové chleby a chcete dopřát vašemu kvásku originální nádobu? V nádobě můžete kvásek uchovávat, ale zároveň ji můžete použít na přípravu rozkvasu (lžíci kvásku si v nádobě vždy nechte na příště). Kvásek potřebuje i dýchat, proto jsou na víku nádoby otvory, kterými se dostává nepatrné množství vzduchu ke kvásku.
Nádobu dle našeho zadání pro nás vytvořil jihočeský keramik Stanislav Týmal, kterému pod rukama prošlo, už nespočet tun hlíny. O hlíně říká " že je jako pelling a ruce neničí, spíš čistí". Pod jeho rukama se keramický výrobek rodí několik dní a projde nejméně dvacetkrát jeho rukama. V jeho hrnčířské dílně se zrodila i tato užitná nádoba.
Rozměr nádoby: 15 (výška) x 12 (průměr) cm.
Nádobu můžete mýt v myčce na nádobí.
Keramika splňuje atesty pro nezávadnost.
Hashtagy: #pecemchleba
Recepty z mého blogu![]() | ![]() | ![]() |
Základní kmínový chléb | Bramborový chléb s fenyklem | Chléb se syrovou bramborou |