Pro sladké pečení - Hmotnost - 100 g
![Pro sladké pečení - Hmotnost - 100 g](https://sladkavanilka.s28.cdn-upgates.com/_cache/b/8/b8977c394360b6a6ceefa10cee415f92-vanilla.png)
Základem pro sladké pečení je kvalitní vanilkový lusk a skořice. Ta pravá, cejlonská. A právě pravá cejlonská skořice je základem všech kořenících směsí které tu vidíte - perníkového koření, podzimního pumpkin spice nebo třeba koření štrúdlového. Vše je čerstvě mleto v České republice z nejkvalitnějších surovin, přímo od mistra kořenáře, speciálně pro nás a pro vás.
![Vanilkový cukr](https://sladkavanilka.s28.cdn-upgates.com/_cache/9/2/92fc7bfe7608089a4341501f292e8d8d-998-3131.jpg)
Vanilkový cukr
Články a recepty
![Měkké perníčky](https://sladkavanilka.s28.cdn-upgates.com/_cache/8/a/8ab197208b111bfa86b69639f4d44a2a-cn1a6516.jpg)
Měkké perníčky
U nás se stalo pečení perníčků každoročním zvykem i o Velikonocích. Je to doba, kdy mi děti nadšeně chtějí pomáhat – nejdříve s vybíráním vykrajovátek zobrazit na e-shopuve tvaru slepiček, kuřátek, zajíčků, a poté s vykrajováním tvarů. Letos jsem prvně vyzkoušela recept na měkké perníčky, který mám od mojí šikovné pernikářky. Peče krásné perníčky a prozradila mi na ně rodinný recept. Na blogu najdete pár receptů na perníčky, ale ve většině případů potřebují odležet. Tyto jsou ihned měkké.
![Perníčky](https://sladkavanilka.s28.cdn-upgates.com/_cache/2/2/224f53dcbaefad1e45f4e9684e859150-cn1a2331.jpg)
Perníčky
Mezi naše nejoblíbenější vánoční cukroví patří perníčky. Jako každé dítě i já jsem perníčky měla moc ráda, ale u nás v rodině je nikdo nepekl. Naopak v manželově rodině o vánocích nesměly chybět. Jak se nám narodila dcera, dostala jsem za úkol upéct perníčky. Upekla jsem je podle rodinného receptu, které manžel má rád od dětství a zachutnaly dcerce natolik, že je musím péct pravidelně. Toto je recept na tradiční perníčky, které potřebují odležet (nejsou ihned měkké).
![Dýňová roláda s pekanovými ořechy](https://sladkavanilka.s28.cdn-upgates.com/_cache/8/8/885bc8ed66f5f07b0b3d2d90ca13057d-cn1a7527.jpg)
Dýňová roláda s pekanovými ořechy
Na podzim jsme sklidili ze zahrady hodně dýní Hokaido s tím, že v zimě jistě přijde jejich čas. Dýně totiž vydrží skladování v suché místnosti s teplotou cca 15 °C celou zimu, a tak jsem je mohli zpracovávat postupně. Po Vánocích jsem si na dvě poslední dýně vzpomněla a dostala jsem chuť něco z dýně rychlého připravit. Dýňová roláda s vůní koření a našeho oblíbeného krému, který je lehký a rychlý, to celé do puntíku splňuje.