Pro sladké pečení

Základem pro sladké pečení je kvalitní vanilkový lusk a skořice. Ta pravá, cejlonská. A právě pravá cejlonská skořice je základem všech kořenících směsí které tu vidíte - perníkového koření, podzimního pumpkin spice nebo třeba koření štrúdlového. Vše je čerstvě mleto v České republice z nejkvalitnějších surovin, přímo od mistra kořenáře, speciálně pro nás a pro vás.

Měkké perníčky

Měkké perníčky

U nás se stalo pečení perníčků každoročním zvykem i o Velikonocích. Je to doba, kdy mi děti nadšeně chtějí pomáhat – nejdříve s vybíráním vykrajovátek zobrazit na e-shopuve tvaru slepiček, kuřátek, zajíčků, a poté s vykrajováním tvarů. Letos jsem prvně vyzkoušela recept na měkké perníčky, který mám od mojí šikovné pernikářky. Peče krásné perníčky a prozradila mi na ně rodinný recept. Na blogu najdete pár receptů na perníčky, ale ve většině případů potřebují odležet. Tyto jsou ihned měkké.


Perníčky

Perníčky

Mezi naše nejoblíbenější vánoční cukroví patří perníčky. Jako každé dítě i já jsem perníčky měla moc ráda, ale u nás v rodině je nikdo nepekl. Naopak v manželově rodině o vánocích nesměly chybět. Jak se nám narodila dcera, dostala jsem za úkol upéct perníčky. Upekla jsem je podle rodinného receptu, které manžel má rád od dětství a zachutnaly dcerce natolik, že je musím péct pravidelně. Toto je recept na tradiční perníčky, které potřebují odležet (nejsou ihned měkké).


Dýňová roláda s pekanovými ořechy

Dýňová roláda s pekanovými ořechy

Na podzim jsme sklidili ze zahrady hodně dýní Hokaido s tím, že v zimě jistě přijde jejich čas. Dýně totiž vydrží skladování v suché místnosti s teplotou cca 15 °C celou zimu, a tak jsem je mohli zpracovávat postupně. Po Vánocích jsem si na dvě poslední dýně vzpomněla a dostala jsem chuť něco z dýně rychlého připravit. Dýňová roláda s vůní koření a našeho oblíbeného krému, který je lehký a rychlý, to celé do puntíku splňuje.