Šablona na sušenky - Medová naběračka

Šablona na sušenky - Medová naběračka

0 bodů do věrnostního systému

Chtěli byste originálně a přitom jednoduše ozdobit sušenky a jiné drobné cukroví? Vyzkoušejte naše šablony. Více

Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: SABSUS075 Doprava a platba

16 Kč
Skladem
ks

Chtěli byste originálně a přitom jednoduše ozdobit sušenky a jiné drobné cukroví? Vyzkoušejte naše šablony. Více

Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: SABSUS075 Doprava a platba

Šablona na sušenky - Medová naběračka

Chtěli byste originálně a přitom jednoduše ozdobit sušenky a jiné drobné cukroví? Vyzkoušejte naše šablony. Šablona je zhotovená podle našeho návrhu tak, aby reliéf při zdobení krásně vynikl. Při zdobení cukroví pomocí šablony můžete použít královskou glazuru, bílkovou polevu, čokoládovou ganache, marcipán, kakao, cukr, jedlé barvy a třpytky nebo nanést jedlou barvu technikou airbrush.

Šablona slouží k opakovanému použití.

K lepší manipulaci k odstranění šablony ze sušenky slouží výřez.

Oplachujte pod tekoucí vlažnou vodou.

Materiál: mylarová fólie (tloušťka 190 µ)

Rozměr: průměr 5 cm

Tipy pro techniky zdobení:

Zdobení pomocí bílkové polevy

  1. Připravte si bílkovou glazuru ze 130 g jemně mletého cukru a 1 bílku.
  2. Cukr prosejte přes jemné síto a míchejte s bílkem do požadované hustoty.
  3. Pro základní vrstvu na sušenku je potřeba o trochu řidší polevy, aby vznikl hladký povrch pro zdobení.
  4. Na sušence udělejte krajní mantinel z polevy a poté polevou sušenku vyplňte. Nechce polevu dostatečně uschnout (možno v pootevřené troubě na 40 °C).
  5. Na konečné zdobení umíchejte hustější bílkovou polevu (nesmí stékat), přiložte šablonu na zaschlou první vrstvu polevy a naneste malou špachtlí nebo štětcem hustější polevu a stěrkou zahlaďte. Opatrně šablonu sundejte směrem vzhůru a nechte zdobenou sušenku uschnout.

Zdobení pomocí kakaa nebo gelových barev

  1. Kakaový prášek nebo gelovou barvu rozřeďte v troše vody na pastu.
  2. Na vykrojené těsto položte šablonu a pomocí štětce naneste pastu.
  3. Opatrně šablonu z těsta odstraňte směrem vzhůru.
  4. Sušenku upečte dle receptu.
  5. Tohle zdobení můžete použít i na upečenou sušenku.
  6. Na upečenou sušenku ještě teplou přiložte šablonu a postupujte stejně.

Zdobení na marcipán

  1. Marcipán rozválejte.
  2. Vykrojte požadovaný tvar a pomocí bílkové glazury nalepte marcipán na sušenku.
  3. Na marcipán položte šablonu a na ni rozetřete hustější bílkovou glazuru a stěrkou zahlaďte.
  4. Opatrně šablonu sundejte směrem vzhůru a nechce zdobenou sušenku uschnout.

Ukázka použití šablon