Chlebové koření - Hmotnost: 50 g
Chlebové koření - Hmotnost: 50 g
Originální hrubě mletá kořenící směs pro přípravu domácího voňavého chleba. Více
Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: KORCHLEB50 Doprava a platba
Originální hrubě mletá kořenící směs pro přípravu domácího voňavého chleba. Více
Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: KORCHLEB50 Doprava a platba
Chlebové koření
Originální hrubě mletá kořenící směs pro přípravu domácího voňavého chleba. Kořenící směs je připravená z celých kusů koření a semen, je tedy zaručeně čerstvá a aromatická. Při přípravě chleba (a jiného pečiva) použijte jednu polévkovou lžíci koření na 500 g mouky.
Balení: Doypack sáček s uzavíratelným zipem
Složení: kmín, černucha, fenykl, koriandr, tymián
Skladování: Koření skladujte při pokojové teplotě, v suchu a mimo sluneční svit. Pro skladování stačí nechat koření v původním doypack sáčku.
Země původu: čerstvě namleto v ČR
Hmotnost: 50 g nebo 100 g
Žitný kvásek – základ pro chleba a jiné pečivo
Kváskový chléb se pekl už před více jak šesti tisíci lety ve starém Egyptě, kdy kvas vznikl zcela náhodou. Mouka s vodou a solí, základ nekynutého chleba (chlebových placek) se nechala na slunci, a když tuto směs za pár dnů objevili, těsto bylo plné vzduchových bublinek a chleba byl po upečení lehký s měkkou střídkou.
Pro kvásek je typická nakyslá vůně a chuť. Kváskový chléb vydrží podstatně delší dobu, než chléb z droždí, je zdravější a chutnější. Výhoda pečení kváskového chleba je i ta, že kvas máte vždy po ruce a můžete kdykoliv upéct svůj vlastní chléb a nemusíte pro droždí do obchodu.
Základní kváskový chléb
Když jsme se odstěhovali z Brna na venkov, do malé vesnice, ještě jsem netušila, že budu odsouzená k pečení chleba. Znala jsem z dětství, že jako malé dítě o prázdninách u babičky jsme chodili pro objednaný chléb do další vesnice. Jak jsme zapomněli chléb objednat, zbyly na nás jen rohlíky. Myslela jsem si, že ty roky už jsou dávno pryč a chleba na objednávku už nikde není. V naší vesnici se chléb musí objednávat i dnes. Začala jsem si proto péct chléb sama.