Cejlonská skořice mletá
Cejlonská skořice mletá
Kvalitní cejlonská skořice je koření, na které stojí podstatná část naší nabídky. Skořice je při pečení dezertů oblíbená samostatně, ale zároveň je jednou z hlavních součástí většiny sladkých kořenících směsí. Více
Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: KORSKO Doprava a platba
Kvalitní cejlonská skořice je koření, na které stojí podstatná část naší nabídky. Skořice je při pečení dezertů oblíbená samostatně, ale zároveň je jednou z hlavních součástí většiny sladkých kořenících směsí. Více
Výrobce: Sladká vanilkaKód produktu: KORSKO Doprava a platba
Cejlonská skořice mletá
Kvalitní cejlonská skořice je koření, na které stojí podstatná část naší nabídky. Skořice je při pečení dezertů oblíbená samostatně, ale zároveň je jednou z hlavních součástí většiny sladkých kořenících směsí.
Proč ale nabízíme zrovna cejlonskou skořici? Cejlonská skořice je oblíbená již od starověkého Egypta, dnes je ale bohužel daleko rozšířenější skořice čínská (cinnamomum cassia). Ta je sice výrazně levnější, nicméně oproti cejlonské skořici obsahuje vysoký podíl alkaloidu kumarinu, který zatěžuje naše játra a ledviny. Skořici se připisuje celá řada léčivých účinků - například pozitivní vliv na krevní oběh, snižování krevního tlaku, zlepšení trávení a řada dalších. Platí to i pro skořici čínskou, ale je nutné si uvědomit, že právě vzhledem k obsahu kumarinu by se čínská skořice neměla konzumovat ve velkém množství (doporučená maximální dávka jsou 3 g klasické skořice denně). Cejlonská skořice je i proto odborníky daleko více doporučována.
Zároveň naše cejlonská skořice oproti běžně prodávané skořici obsahuje až třikrát vyšší obsah látky cinnamaldehyd, což je látka, která určuje sílu a intenzitu aroma skořice. To díky ní je skořice sladká, výrazně voňavá, ale při samostatné konzumaci i správně palčivá.
Naše cejlonská skořice je čerstvě mletá tady v ČR. Jednak tím je zaručeno pronikavé aroma a vysoká kvalita mleté skořice a zároveň tak můžeme stoprocentně zaručit, že naše cejlonská skořice není míchána s nekvalitní čínskou skořicí (což se bohužel v poslední době často děje).
Cejlonka®
Cejlonská skořice je první a zatím jedinou skořicí v České republice chráněnou ochrannou známkou. K čemu je to dobré? Pod cejlonskou skořicí se dnes prodává řada nekvalitních produktů s nevýrazným aroma, často i smíšených s běžně prodávanou skořicí cassia. Cejlonka® je pro vás zárukou toho, že obdržíte čerstvě namletou skořici z pečlivě vybraných kusů pravé cejlonské skořice. Zároveň je Cejlonka® pravidelně testována na obsah pesticidů a také byla akreditovaně testována na obsah kumarinu (~12 mg/kg). Zkrátka, koupí Cejlonky® zaručeně obdržíte kvalitní, aromatickou a chutnou cejlonskou skořici pouze se stopovým množstvím kumarinu. Pro srovnání, obsah kumarinu v běžně prodávané skořici cassia je 2000 - 8000 mg/kg.
Balení: Doypack sáček s uzavíratelným zipem
Skladování: Pokud víte, že skořici rychle spotřebujete, můžete ji skladovat v doypack sáčku, ve kterém je dodávána. Pokud chcete její trvanlivost a sílu co nejvíce prodloužit, tak doporučujeme sáček se skořicí umístit do menších skleněných nádob s uzávěrem. Tak jako tak skořici skladujte při pokojové teplotě, na tmavém místě.
Země původu: Srí Lanka, čerstvě namleto v ČR
Hmotnost: 50 g nebo 100 g